KURU İNCİR
Antioksidan, lif, mineraller ve vitaminler açısından oldukça zengin bir besindir. Sağlığa oldukça faydalıdır. Yapısında bol miktarda sodyum, potasyum ve magnezyum bulundurur. C vitamini kaynağıdır. Ayrıca B3, B6, ve K vitaminleri de içermektedir. Lif açısından çok zengin olması nedeniyle incirin kalp sağlığına, mideye ve sindirim sistemine birçok faydası vardır. Günde 3 adet kuru incir tüketimi vücudun lif ihtiyacının %20’sini karşılar. Hipertansiyonu önleyici etkisi vardır. Vücudun sodyum dengesini sağlar. Antioksidan özelliğinden dolayı metabolizmanın güçlenmesini ve hastalıklara yakalanma riskini azaltır. Kanseri önleyici özelliği vardır. Kuru incir, demir kaynağıdır. Günde bir kuru incir tüketimiyle vücudun ihtiyacı olan demirin %2’si karşılanmaktadır.